diumenge, 8 d’agost del 2010

Les festes en 327 mots.

(publicat al llibret de festes d´agost de 2010)

Estiu. calor. piscina. estalvi. fer. barret. pimentó. salmorra. passejades. arreglar. món. conversar. política. banquets. mota. nit. fresqueta. Reca. Juani. article. escriure. Voro. Vendrell. repartida. llibret. festes. agost. Fortaleny. comboi. setmana. esportiva. frontó. volta. peu. Josele. córrer. Ruben. suor. gent. forasters. parxis. ambient. truc. futbet. campionat. colles. Jacobo. Hugo. penya. Porro. Kameni. camisa. blava. Maromo. Fumeta. autèntics. Sopetes. carreró. Conxin. Ramon. Paco. Xispa. Isabelin. Pepico. rises. Mari. meló. alger. xiquets. nebots. Carme. Josep. carcallades. Marta. Pau. Ana. banderes. escut. nou. piragües. Josep. Sapo. historietes.Vicent. Llauriner. mosquits. Antella. nadar. riu. reivindicar. Gavarda. capbussó. corrent. Xinxe. remugada. remar. aigua. clara. Xuquer. Viu. Benimuslem. Bomberet. plet. bufetades. llepó. Algemesí. cansament. Albalat. ponts. ferro. Polinyà. dinar. Anaís. arribar. assut. alegria. dia. bicicleta. orxata. concert. banda. Lluc. president. Gabriel. director. música. catorze. disfresses. xaranga. Cafrà. Roig. il.lusió. Fernando. saxo. Molla. Xeff. discomòbil. Seniades. Arturet. alcohol. festa. fumar. barra. quinze. Mare. Deu. cercavil.les. festeres. pas-dobles. Lucarelli. Pep. Fester. mascletà. picadeta. sol. avinguda. Pais. Valencià. cervessa. ombra. cassalla. fresca. dinar. futbet. Bruno. Sama. Gabriel. records. Xaraquero. Penya. processó. portar. pas. tuba. Voro. marxes. Boix. paperet. Ximo. faristol. Just. himnes. nacionalcatolicisme. anacronismes. Rafa. Alvar. sopar. carrer. casa. Kalea. Alumini. Lourdes. vitets. Marc. Jaume. enrollar. sor. Isabel. papes. Cris. Elena. humor. Benjamí. puro. Libe. riure. Ricardet. entrepans. destrellats. mojito. Bernat. Ausiàs. xerrar. Manuel. ironia. olives. diversió. Bula. Olga. Juanito. tramussos. ball. gintonic. ballar. orquestra. encalar-se. lligar. McAllister. primers. amors. pixar. hort. convidar. sexe. cantar. amics. garatge. Ele. Neus. bromejar. Julito. botellot. estalviar. gel. matinada. forn. panaeta. Mariano. Pilar. divagar. albada. dormir. setze. sant. Roc. cucanyes. cridar. menuts. jugar. sopar. repartir. llimonada. rebombori. cervessa. Xibeca. tradició. vi. alcalde. regidors. raonar. café. coca. carabassa. discomòbil. Màrcia. toreres. Olga. dèsset. disfresses. espongeta. Toneti. nit. rock. Enderrocks. disc. nom. oblit. dihuit. torrar. foc. graelles. embotit. fum. dèneu. despertada. Crist. Consol. festers. passacarrers. murta. olor. dolçaines. vestits. tabalets. bufar. mudats. Muixeranga. gegants. cabuts. disparada. fireta. Montecarlo. ressaca. mànega. llarga. tardor. Bones. Festes.

14 comentaris:

  1. I tot això ho has de fer en festes? Uff, quina feinada!
    ;-D

    ResponElimina
  2. Exacte!!! jo no me crec que ho pugues fer en una setmana!

    ResponElimina
  3. Home!! no està mal, no: posats a contar, a mi me n´ixen "només" 318 (que no li resta mèrit a l´espés repàs de mots que, d´una manera o altra, poden estar relacionats amb qualsevol festa dels nostres pobles riberencs). Però...filant prim caldria evitar la repetició de mots; per exemple: "festes" hi apareix al tercer i últim rengló; "festa" al quinzé; "festeres" també al quinzè i "fester" al setzè; "festers" al trentè. Tanmateix : "chapó" !!. Enhorabona.
    Em recorda la relació que escrigué el Franco (l´escriptor, clar !!, no l´altre: Déu ens lliure !!),fa molt de temps,(caldria veurè qui guanya el premi en nombre de mots ) sobre Sueca en un dels butlletins d´"El Suecà" (setmanari que editava l´Agrupació local del PCPV).
    Queda pendent, Tibu, un berenar per continuar la conversa sobre Ramoneda i els altres... un abraç. En Setembre faig vacances. Vos espere en casa abans de la sega.
    Anònim.

    ResponElimina
  4. Gràcies! A eixe berenar aniré amb moltes ganes i amb les orelles obertes per escoltar, estigues segur. De manera oficial tenim pendent eixe berenar.
    Respecte a l´article, és fàcil haver-lo vist altres cops. Evidentment, jo no he inventat este estil literari com alguns èssers unineuronals del meu poble m´han dit. A mi em donà la idea Vicent Borràs al seu últim libre "Lennon i Anna", però ja l´havia vist molts cops.
    Au!

    ResponElimina
  5. Che tibu has malgastat tres anys de la teua carrera per escriure una parida com aquesta per al poble de fortaleny? Que collons que tens !Avore si al any que ve ens tornes a tocar el pardal en els teus escrits de marres i si no tens altra feina ves a netejar el riu que allí faras mes falta, estaras millor en companyia dels teus familiars les tenques i alguna anguila de camal.

    ResponElimina
  6. Si todo lo que haces tiene la misma calidad y requiere el mismo esfuerzo que el escrito del libro de fiestas, que vida tan fútil e insulsa.
    Debes tener una hernia discal por el escrito adocenado que has fabricado

    ResponElimina
  7. Doncs jo no estic d´acord amb el que haveu dit alguns. A mi m´ha semblat geinal, ple de ritme i molt fotogràfic del que són les festes. Jo he gaudit llegint-lo i l´he rellegit diverses vegades. Però el més bonic és allò de que "sobre gustos no hay nada escrito".
    Enhorabona Tibu!

    ResponElimina
  8. Que pasa tibu? no eres capaÇ de gaudir una critica respecte a la merda que tu escrius en el teu blog, on esta la teua clase de ser un tio que acepta les opinions de qualsevol persona que no siga del teu gust. no sera que les veritats ofenen.
    Al any que ve dontat un descans i no malgastes mes fulls del llibre de festes i no ens menjes la bola en les teues tonteries.
    Per favor penja el meu escrit per disfrutar de una critica constructiva perque tú de construir res de res.

    ResponElimina
  9. Que pasa tibu? no eres capaÇ de gaudir una critica respecte a la merda que tu escrius en el teu blog, on esta la teua clase de ser un tio que acepta les opinions de qualsevol persona que no siga del teu gust. no sera que les veritats ofenen.
    Al any que ve dontat un descans i no malgastes mes fulls del llibre de festes i no ens menjes la bola en les teues tonteries.
    Per favor penja el meu escrit per disfrutar de una critica constructiva perque tú de construir res de res.

    ResponElimina
  10. Que facil es criticar des del anonimat!!! Perque no dones la cara?? A mes, el Tibu no ha comentat res aci respecte als teus comentaris, que d'altra banda em semblen de molt mala educacio.
    Anim Tibu, que el que es pica es que menja alls!!!
    Bed

    ResponElimina
  11. Que hay seres unineuronales en Fortaleny no es novedad.Que el estilo literario es copiado tanpoco lo es, para crear un estilo nuevo hacen falta más de dos neuronas.

    ResponElimina
  12. Anònim, escrius de puta pena. No sé si saps que el valencià té normes ortogràfiques; l'apòstrof, la "ss", l'accentuació... Per fer de crític has de saber escriure o quedes com un autèntic horitzontal. Perquè et faces una idea, en el mateix text que t'escric et pose alguns exemples; repassa-te'l! Escrius pitjor que un xiquet de la ESO; ni tens vergonya ni la coneixes. I que conste que ho dic amb resignació.

    ResponElimina
  13. I per cert, cadascú és lliure d'escriure com li vinga en gana, però fer-ho en castellà en un blog en què tot el món usa el valencià i, a més, signat amb el nom Fortaleny... Amic, "allá donde fueres haz lo que vieres".

    ResponElimina
  14. No s´enfadeu, per l´amor de Déu!
    No patiu, ja fa molt de temps que he aprés que quan decideixes participar en activitats públiques en els meus pobles pobles, Riola o Fortaleny, la crítica (constructiva o no) està assegurada. Ho tinc assumit i ho accepte completament. Això és el que hi ha. És el preu (xicotet) que cal pagar. I m´afecta zero.
    Me´n vaig a esmorzar, que hui és Sant Roc i cal celebrar-ho.

    ResponElimina