diumenge, 29 d’agost del 2010

Roger s´ha clavat en un embolic


Roger era un amic i company meu de l´Acadèmia a Belfast. Era de Barcelona. Era un tipo molt sabut, havia estudiat ciències polítiques i vaig tindre llarguíssimes converses amb ell sobre política molt interesants. En vaig gaudir molt amb ell. M´havia dit que se n´anava a viure a Croàcia per un parell d´anys per conèixer el conflicte de la regió balcànica, en volia fer una tesi doctoral. Però hui Ona, una altra companya, m´ha enviat un e-mail dient-me que està a Irlanda, però a la pressó. M´he quedat de pedra. La notícia venia a la BBC: Roger havia llençat un cudol contra una polícia, en una marxa de l´ordre probritànica de l´Orange. L´acusen d´intent d´assassinat.
Hi ha, però, una altra versió que he descobert per Internet: ell estava dalt d´una teulada protestant, la polícia els ha tirat aigua a pressió i han caigut teules que han ferit la polícia.
Esperem quqe el jutge es crega la segona.
Des d´ací només voldria donar-li una abraçada a Roger i que patisca el menys possible.

Vos passe la notícia com l´ha publicada la BBC i la foto:

Spanish man on Ardoyne rioting attempted murder charge
A Spanish man has appeared in court charged with the attempted murder of a police woman during trouble in north Belfast on 12 July.
Roger Jorro Costa, 28, who is originally from Barcelona, but has an address at Ulsterville Avenue in Belfast, is accused of trying to kill the officer during rioting in Ardoyne.
The police woman suffered head injuries after a concrete block was thrown from the roof of Ardoyne shops.
Mr Costa was remanded in custody.
A detective sergeant told Belfast Magistrates Court he believed he could connect the accused - who also faces a charge of riotous assembly - to the charges.
Bail will be set at a later date.
An Orange Order march through Ardoyne on 12 July was followed by three nights of rioting.

1 comentari:

  1. Hola Pau,
    Soc amic del Roger des de fa molts anys. Ens ha enviat un email dient-nos que si us plau no fem resó de la notícia per el moment. Li preocupa que s'assabenti la seva família. Et demanaria si us plau que segueixis els consells del Roger fins a nou avís.

    Moltes gràcies pero hem de ser prudents amb aquest tema.

    PD: Si vols puc informar-te a través d'aquest email vivahospi@hotmail.com

    ResponElimina