divendres, 26 de febrer del 2010

Adéu Orlando!


No sé qui era, ni on vivia, ni com pensava, ni que havia estat de la seua vida, ni si tenia fills, ni la seua professió, ni quantes llengües parlava, ni de la seua obra social, ni el que li agradava llegir, ni des de quan estava tancat, ni si era simpàtic, ni si era antipàtic, ni si era de dretes, ni si era d´esquerres.
L´única cosa que conec d´Orlando Zapata Tamayo és que ha estat assassinat, amb una vaga de fam de 88 dies, pel règim tirà dels germans Castro a Cuba i que el seu únic delicte ha estat pensar diferent i dir-ho en veu alta. Des d´ací un abraç, Orlando.
Que el règim cubà diga que faça polítiques d´esqerres no deu d´evitar que digam que els seus dirigents són un recull d´assassins. Sense cap però. Sense cap atenuant. Una banda de criminals sense ànima. A l´alçada de Franco, Videla, Pinochet o Bush.
Em sap greu tallar el debat tan xulo que teniem a l´anterior post -encara que el podem continuar-, però quan he escoltat la notícia no he pogut evitar reflexar el que pense.
Colla de malparits!!

7 comentaris:

  1. Hui coincidisc amb tu, Tibu. Sé que tenim diferències molt distants en política, però coincidim que els que assassinen, són una colla de malparits. Jo no crec que siguen ni de dretes ni d'esquerres, només crec que són assassins.

    ResponElimina
  2. Però has dit que els Castro són una banda de criminals a l'alçada de Franco, Videla, Pinochet o Bush. Lo que m'estranya es que no hages mencionat a Stalin, Mao Zedong, Vladímir Lenin, Sadam Husein, Mahmud Ahmadineyad, Largo Caballero, Santiago Carrillo, Lluís Companys, Hugo Chávez, Manuel Azaña….. Perquè ells tenen les ideologies més paregudes als germans Castro i a més són igual o mes assassins que els altres.

    ResponElimina
  3. Home, santiago carrillo, lluis companys, Manuel azaña, m'agradaria coneixer el teu camello, jo també vull lo mateix que tu prens. és l'hostia.
    Adèu.

    ResponElimina
  4. Anònim, no és qüestió ni de drogues ni de camells. Per a uns Santiago Carrillo, Lluis Companys o Manuel Azaña no són assassins i per a altres Bush o Franco tampoc ho són. Però jo en eixa discussió no vull entrar.

    ResponElimina
  5. Estic totalment d'acord amb l'altre anònim. I encara voldría afegir que, de tots els personatges que hi ha esmentat, el més clamorós és el de Lluís Companys; possiblement un dels magnicidis més importants de la història d'Europa. Els mateixos militar que el van assassinar havien estat protegits per ell quan els anarquistes i els comunistes es van fer amb el control de la situació que es vivia a Catalunya. Sense oblidar, és clar, que el president va ser deportat pels mateixos nazis al govern de Franco ( un exemple més de la connivència entre Hitler i el dictador espanyol) i condemnat a mort mitjançant un judici sumari (és a dir, sense proves i sense l'aplicació íntegra dels mecanismes propis del dret). Em sembla ignominosa la lleugeresa de certes persones a l'hora de fer determinades afirmacions sense cap base hitòrica. La ignorància no ens eximeix de la culpa, sobretot quan parlem de comentaris claríssimament tendenciosos.

    ResponElimina
  6. Estimats amics,
    llegir els temes del teu bloc me manté al dia dels assumptes que encara sabent-los per la premsa, tú i de altres col.laboradors ens ompliu de comentaris apasionats, plens de VIDA. Jo ja soc major i de vegades necesite sentir eixe escalfor del enfrontament i del debat, PERO SENSE NECESSITaT DE CAP CAMELL. ES NECESSARI TINDRE LA MENT CLARA PER A PODER DONAR RAÓ D´ALLÓ EN QUE CREGUEM I DEFENSEM. Amb tot el respecte per a tots, jo dic clarament que FRANCO fón un dictador i que sobre la seu conciència tenia més d´una mort. Ell i el seu régim imposaren una forma de pensar i de viure, i tot aquella persona que DISENTIRA no podía expresar-ho lliurement. A més d´una persona eixe comportament el portá a la mort. NINGÚ POT NEGAR EIXA REALITAT. No puc opinar d´altres dictadures perque no les he viscut. Respecte a l´home cubà mort per ser fidel a les seues creences polítiques EL MEU RESPECTE MES PROFUND. ELL ha mort pels seus ideals NO HA MATAT PER IMPOSSAR-LOS. QUEDA CLAR QUI SON ELS ASSASINS.

    Manuel Sospedra i Vila

    ResponElimina
  7. Està posant-se de moda altre cop això de reescriure la història. Per netejar consciències, per justificar ideologies o ves a saber per qué. Encara que això no és nou.
    Lluís Companys és per a mi un referent. Un referent de democràcia, de lluita pels drets cívils d´un poble, i d´estima a la seua llengua. Ho tinc tan interioritzat que per a llevar-me esta visió que tinc sobre la sea manera de viure, i de morir, farà falta alguna cosa més que un comentari barat en un bloc.
    De totes maneres, el que este cap de setmana importava era l´assassinat d´Orlando, no?

    ResponElimina